Om Deckare

Vi har en mycket liberal syn på vad vi klassificerar som deckare så du kan hitta böcker av många olika typer här. Och kanske någon gång sådant som kanske inte riktigt kan klassas som deckare (Walter Mosley till exempel). Deckarakademien har resonerat om vad ”deckare” är (Deckargenrens regler då och nu), finns det regler som måste följas för att en bok ska vara en deckare. Sådant bryr vi oss inte så mycket om.

Visst är det roligt att läsa ytterligare en bok av någon författare som man vet att man gillar. Det är också en av orsakerna till att vi skriver DeckareMM, så vi kommer ihåg vad vi gillar. Fast i många fall verkar populära deckarförfattare tappa stinget efter ett antal böcker. Kanske blir lockelsen för stor att fortsätta och fortsätta att producera när man vet att det kommer att sälja bra, trots att de riktigt bra idéerna inte längre är där. Eller så är det så att läsaren (vi) tröttnar på en viss stil.

Men det är nästan ännu roligare att upptäcka en ny författare som skriver bra böcker. Då blir man glad för att någon ny och okänd gjort inträde på scenen.

Det är lite som med vin. Dricka de gamla vanliga stora och kända märkena kan väl vara gott, men det är roligare när man hittar någon ny liten producent som ännu inte fått den uppskattning han eller hon förtjänar.

Lite andra sajter som kan vara intressanta:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook: