Sydafrikanska deckarförfattare, en stor uppdatering

När vi började resa till Sydafrika på de vinresor som vi arrangerar började vi också läsa sydafrikanska deckare (vår tidsfördriv när vi inte jobbar med vin). Det visar sig att Sydafrika har många mycket begåvade författare inom denna genre. Här är några förslag, väsentligt utökat sedan senaste översikten av sydafrikanska författare av kriminalromaner.. Många av dem ger dig också mycket insikt i det sydafrikanska samhället, landskapet och landet.

Sydafrika borde verkligen vara mer känt som ett land med många skickliga författare av spänningsromaner.

Här hittar du alla våra recensioner av sydafrikanska deckare.

Deon Meyer: Den mest kända med ett internationellt rykte. Skriver om Kapstadspolisen Benny Grissel, men även några andra teman. Några av hans tidiga icke-Grissel-böcker är enastående.

Mike Nicol: Också en av de ledande skribenterna. Skriver om privatdeckaren Fish Pescado och hans partner, fd-spion, och en noir-trilogi om två privata säkerhetskonsulter, Mace Bishop och Pylon Buso, med skuggor från apartheid.

Andrew Brown: Han har skrivit flera kriminalromaner, polishistorier, men jag har bara läst två. Mycket bra sådana. Arbetar som jurist och som volontärpoliskontor i Kapstaden.

Margie Orford: Like Clockwork var en utmärkt berättelse om Kapstadens kriminella värld.

Rudie van Rensburg: Har skrivit flera thrillers men jag tror bara en har översatts från afrikaans, Piranha, det var en kuslig historia, absolut värd att läsa.

Irma Venter: Har bara läst en bok, Red Tide, om en f.d.-polis och en reformerad hacker, men jag kommer definitivt att försöka hitta fler.

Martin Steyn: Har bara skrivit en bok, Dark Traces. Ser fram emot hans andra.

Sally Andrew: en mer lättsam mordserie som även fungerar som matporr. Utmärkt underhållning.

Chris Marnewick: En advokat som har skrivit en mycket märklig bok, Shepherds and Butchers, om en vakt i fängelset i den avdelning där de håller fångar dömda till döden. En dag hamnar han i domstolen anklagad (och uppenbart skyldig) för mord. Blev till film och bidrog till att dödsstraffet avskaffades.

Paul Mendelson: En serie utmärkta böcker om den gamle, vita polisen Vaughn de Vries i Kapstaden.

Johan Jack Smith: Hans enda översatta bok är Zola, en ganska brutal historia; mycket välskriven.

Zakes Mda: En ganska charmig bok om säkerhetsvakten Don Mateza och hans manipulativa flickvän.

Chanette Paul: Sacrificed, så vitt jag vet, hennes enda kriminalhistoria, tyvärr. Spännande historia som börjar i Stanford (där Springfontein Wines ligger) och tar dig till Kongo och Belgien.

Tim Willocks: Har skrivit flera ruskiga romaner men bara en som utspelar sig i Sydafrika, Memo From Turner. Mycket bra.

Sydafrikanska deckare
Sydafrikanska deckare, copyright BKWine Photography

Skribent:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.