En god skörd av deckare från Sydafrika

Sydafrika skulle nog förtjäna att vara lika känt för sina deckare som Sverige. Många sydafrikanska deckare är till och med bra mycket bättre, och mycket mera just deckare, än vad en del svenska alster är.

Svenska deckare (och i viss mån andra skandinaviska) har med tiden fått en tendens att gå för långt, antingen att gå för långt i våldet och ondskan (Nesbø och Roslund & Hellström till exempel) eller att fastna i en fånig och artificiell jargong (Arne Dahl till exempel, men alla dessa är bara exempel), på så sätt att själva spänningen och ”thrillerhistorien” förlorar sitt intresse. Få, om ens någon av de sydafrikanska deckare jag läst har fallit i den fällan.

Tvärt om, de är fyllda av spänning och får en dessutom att få en lite bättre inblick i det sydafrikanska samhället, utan att för den skull bli pseudoläroböcker som skriver en på näsan sin information.

Deon Meyer, Paul Mendelson och Mike Nicol är en trio av utmärkta sydafrikanska deckarförfattare. Läs mer om dessa tre sydafrikanska deckarförfattare på resebloggen på länken!

Läs mer om vinresor i Sydafrika här!

Sydafrikanska deckare och thrillers
Sydafrikanska deckare och thrillers, copyright BKWine Photography

Skribent:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.