Mord och förföljelser, nog finns det väl två sidor, även i ett delat land? — Blind Faith, av Alexander Lowell | deckarrecension

Blind Faith, av Alexander Lowell

Stavros Odysseos är en grekcypriot i förskingringen. Han bor i New York men spenderar mycket tid på Cypern. Han blir av en slump inblandat i sökandet efter ”den förlorade sonen”, sonen till en kvinna han råkar träffa på en flygplats. Sonen försvann när Turkiet invaderade den norra delen av ön. Stavros är också vara skyddsängel till en annan kvinna, en kvinna som är dotter till en grym ”vit slavhandlare” som bland annat ägnar sig åt att sälja barn till de som vill köpa.

Alexander Lowell har även skrivit andra böcker än Blind Faith om Stavros Odysseos. Det är en märklig bok. Det skulle kunna ha varit en bok som gav lite perspektiv och kunskap om Cyperns nutida historia, samtidigt som den skulle kunna vara en spännande deckarhistoria. Tyvärr kommer den aldrig dit. Snarare blir den en sorts hatmanifest mot turkarna och Turkiet, som framför allt beskriver deras grymheter (enligt boken) på Cypern, som om det vore någon sorts uppgörelse. En bok om ett fascinerande land men en bok som man lika gärna kan avstå från.

(ISBN-13 978-1541213555, ISBN-10 1541213556)

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Blind Faith, av Alexander Lowell
Blind Faith, av Alexander Lowell, copyright BKWine Photography