Efter tretton år i fängelse, kan han vara oskyldigt dömd? – Bortom varje rimligt tvivel, av Malin Persson Giolito | deckarrecension

Bortom varje rimligt tvivel, av Malin Persson Giolito

Sophia Weber är en ung men mycket begåvad – och envis – advokat. En av hennes få vänner, eller snarare bekanta, är en professor i juridik som hon tidigare studerade för. Han försöker övertala Weber att ta sig an ett gammalt fall, en person som för tretton år sedan dömdes för mord på en femtonårig flicka.

Weber vägrar men går i alla fall med på att träffa den dömde i fängelset. Ju mer hon tittar på fallet desto mer övertygad blir hon att den dömde inte alls var den som begick mordet.

Bortom varje rimligt tvivel är Persson Giolitos andra deckare om Sophia Weber. Weber är en komplicerad person, liksom hela persongalleriet i boken. Hon är skarp och klarsynt, och Persson Giolito skriver en bra prosa.

Men det blir lite trögläst när det blir allt för mycket personkomplikationer som inte alls har med historien att göra. Kanske kan man kalla det ”karaktärsskildring”, eller så tynger det mest ner. Det är förvisso en spännande historia, men för mig blir det bara läs knappt på grund av alla dysterheter. Läs, knappt.

Deckarbloggens stjärnor:
2/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Bortom varje rimligt tvivel, av Malin Persson Giolito
Bortom varje rimligt tvivel, av Malin Persson Giolito, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig