Deckarbloggen läser Ian Rankin ”The Complaints”

The Complaints, av Ian Rankin

Bland böckerna i julklappshögen fanns Ian Rankins ”The Complaints”. Jag läste ut den på ett par dagar, det var ju helg och lite extra ledigt. Och dessutom var den lättläst och underhållande. Ian Rankin skriver oftast om sin poliskommissarie Rebus som jobbar i ett (ofta) grått Edinburgh.

”The Complaints” ingår inte i den serien utan handlar om Malcolm Fox, polis på Complaints and Conducts, en avdelning som utreder brott begångna av poliser. Vilket inte gör Malcolm så vidare populär bland kollegorna. I bokens början får han ett uppdrag att diskret hålla ett öga på en kollega som misstänks handla barnpornografi på nätet. Men Malcolm börjar snart tvivel på sanningshalten i detta påstående och undrar om det inte är något helt annat i görningen.

Ian Rankin skriver bra, språket flyter och man dras med i handlingen som blandar in lagom av hjältens privata angelägenheter. Jag rekommenderar boken och ger den bedömningen LÄS.

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Complaints, av Ian Rankin
The Complaints, av Ian Rankin

Skribent:

One Response

  1. Hej

    Trevligt att du också gillar deckare, om du gillar Ian Rankin måste jag föreslå något som åtminstone jag tycker toppar honom Ken Bruens böcker om Jack Taylor. Den första heter the Guards, hela serien är guld värd. Är osäker om den översatts till svenska.

    Magnus Reuterdahl/Aqua Vitae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig