En återuppstånden Hercule Poirot. Men är det värt det? — The Killings at Kingfisher Hill, av Sophie Hannah | deckare bokrecension

The Killings at Kingfisher Hill, av Sophie Hannah

Hercule Poirot och polisinspektör Edward Catchpool är på väg ut på landet till Kingfisher Hill. Frank Davenport har mördats. Vem som är den skyldige är redan klart, kvinnan han snart skulle gifta sig med. Hon har erkänt. Poirot har blivit ombedd av Richard Davenport, bror till den döde, att i hemlighet komma till Kingfisher Hill för att ta en titt på mordet. Han är nämligen övertygad om att bekännelsen är en lögn. Men varför skulle någon erkänna ett mord och därmed säkra sin egen avrättning? På vägen dit stöter de på bussen på en kvinna som är övertygad om att hon kommer att bli mördad på bussen, och framme på Kingfisher Hill blir det ytterligare ett mord.

The Killings at Kingfisher Hill presenteras (nästan) som ett nytt verk av Agatha Christie men boken är skriven av Sophie Hannah, som har skrivit tre andra Hercule Poirot-böcker liksom en hel mängd andra. Persongalleriet är förstås samma som hos Christie och likaså tidsepoken och miljöerna (engelska lantlig överklass).

Men om Christies egna böcker kan vara charmiga och finurliga så blir den här mer ansträngd och tillgjord för att passa ett tänkt mönster. Den saknar genuinitet, vilket förstås är naturligt eftersom det är en efterkonstruktion och imitation. Kan vara rolig att läsa för den som är Agatha Christie-entusiasts för att jämföra originalet med en kopia, men annars är den nog lätt att avstå från.

(ISBN 979-0-00-826456-7)

Deckarbloggens stjärnor:
2/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Killings at Kingfisher Hill, av Sophie Hannah
The Killings at Kingfisher Hill, av Sophie Hannah

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig