En släkthistoria och en sekthistoria, är människan verkligen så förvriden? – Sekten på dimön, av Mariette Lindstein | deckarrecension

Sekten på dimön, av Mariette Lindstein

Sofia och Wilma kom lite av en slump till föredraget om ViaTerra. Ingen av dem var väl särskilt imponerad, men Oswald som var föredragshållare hade ju ändå en stark utstrålning. Sofia blev inbjuden till gruppens slott på en avlägsen ö, för att låta henne se lite mer av hur gruppen fungerade.

ViaTerra sade sig ha svaren på många av livets frågor, visserligen en knäpp idé, men det kunde ju inte skada att åka dit och titta. Man blev ju ändå inbjuden.

Besöket utvecklar sig inte som Sofia tänkt sig. Eller i själva verket, Sofia hade nog inte tänkt så mycket alls. Det förvandlas till en mardröm fortare än hon kunde tro.

Det är en historia om hur människor kan bli fast i en sekt och inte klara av, eller inte vilja, ta sig därifrån.

Det är en besynnerlig historia där man ofta frågar sig ”kan verkligen människor vara så naiva och lättledde”, eller ”inte kan någon vara så förslagen och ond i verkligheten”.

Men de frågorna får en annan dimension när man läser efterordet och får veta att författaren, Mariette Lindstein, själv upplevt Scientolog-”kyrkan” inifrån. Efter att ha varit fast där i 24 år lyckades hon slå sig fri.

Det är en underlig och skrämmande bok, men det hade kanske varit ännu intressantare att läsa en självbiografi av Mariette Lindstein.

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Sekten på dimön, av Mariette Lindstein
Sekten på dimön, av Mariette Lindstein, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig