Vapenhandlare, korrupta politiker, yrkesmördare, vad mer kan man önska? | Killer Country av Mike Nicol | deckarrecension

Killer Country av Mike Nicol

Även om Mace Bishop och Pylon Buso under slutet av apartheidtiden ägnade sig åt en hel del skumma affärer, så har de nu slagit sig ner till ett stilla liv med sina familjer i Kapstaden. Men livet är inte alltid så enkelt. En av döttrarna har drabbats av en hemsk olycka, invaliditeten som det ledde till återhämtar hon sig bara gradvis från.

Livet vore enklare om de besparingar som Mace och Pylon skrapade ihop som illegala vapenhandlare (i ett tidigare liv) kunde användas till att skaffa en bra bostad och ett enklare liv. Men det går inte utan att dra till sig uppmärksamhet, och granskning, från polisen. Men en möjlighet att investera i en fastighet kanske kan vara lösningen.

Tyvärr visar det sig att idén leder in på spår mot korrupta politiker och yrkesmördare. Och droger och spöken från Mace och Pylons tid som smugglare.

Detta är Mike Nicols andra bok om Mace Bishop och Pylon Buso, kanske till och med bättre än den första om än mer tragisk. Den tar läsaren med på en färd runt Sydafrika, även om det mesta utspelar sig i Kapstaden, och många adresser kan kännas igen av den som varit där.

Man kan inte låta bli att tycka om de två huvudpersonerna, även om de (i en svunnen tid!) ägnat sig åt inte så smaklig verksamhet. Spännande, överraskande, upplysande, och bra skrivet.

Mer om Sydafrika här!

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Killer Country av Mike Nicol
Killer Country av Mike Nicol, copyright BKWine Photography