Ett kedjebrev från helvetet — The Chain, av Adrian McKinty | deckarrecension

The Chain, av Adrian McKinty

Rachels dotter Kylie är tretton år gammal. När hon sitter och väntar på bussen till skolan kommer en man fram till henne och visar en pistol. Han tvingar in henne i en bil och försvinner. En anonym röst ringer till Rachel och berättar om bortrövandet. Rachel ska få tillbaks Kylie på ett villkor: att hon i sin tur kidnappar ett annat barn. Annars dör Kylie och kedjan bryts…

Adrian McKinty är ursprungligen från Nordirland men är bosatt i USA. Han har tidigare skrivit deckare om Nordirland (t.ex. The Cold Cold Ground) och om irländare i USA, men The Chain (Kedjan) är hans först genuint ”amerikanska” deckare. När man väl kommer över den första chocken att ”det kan ju ändå inte vara möjligt” och övergår till ”ja, faktiskt, det skulle ju verkligen kunna hända” blir det en fängslande historia.

McKintys historia flyter framåt över det avgrundsdjupa skräckscenariot i en rasande fart. Man tror att allt ska lösa sig, men givetvis är det inte så. I själva verket blir det bara sämre när man tror att det skulle bli bättre. Det är en mycket välskriven bok som mer rör sig på det psykologiska planet är den mer traditionella action-stilen.

En originell, underhållande och rafflande historia som blir läs absolut.

(The Chain, av Adrian McKinty, ISBN-10 ‏ : ‎ 1409189600 , ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1409189602. På svenska, Kedjan, ISBN 9789189061491)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Chain, av Adrian McKinty
The Chain, av Adrian McKinty

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig