Ett lik i lasten, vid fel tidpunkt — The Law of Innocence, av Michael Connelly | deckare recension

The Law of Innocence, av Michael Connelly

Mickey Haller är den berömde ”Lincoln Lawyer”. Han firar sin senaste domstolsseger tillsammans med vänner och kollegor på en bar i Los Angeles. Efter firandet ger han sig av hemåt i sin Lincoln Town Car. På vägen stoppas han av en polis som säger sig ha uppmärksammat att bilen saknar nummerskylt.

Polisen inspekterar bilen och begär att Haller ska öppna bagageluckan. Där hittar han ett lik. En man skjuten två gånger i huvudet. Haller häktas och sätts i fängelse i väntan på rättegång, en rättegång där han tänker vara försvarsadvokat för sig själv.

Michael Connellys The Law of Innocence (Oskuldens lag, på svenska) är ytterligare ett “court room drama”, en berättelse som framför allt handlar om rättegången och alla förberedelser inför den. Det är, som nästan alla Connellys böcker, en fängslande historia (och i detta fall bokstavligen så för Michael Haller). Michael Connelly är en av de stora deckartalangerna.

Men även om The Law of Innocence är en spännande bok, och en fascinerande historia, så tillhör den inte Connellys toppar. Domstolsdramat blir lite för instängt. Den offentliga åklagaren lite för trångsynt och illvillig. Och slutet, tja, kanske lite för lättköpt. Men skrivet med stor talang så det bli i alla fall ett läs.

(ISBN-10: 1409186121, ISBN-13: 978-1409186120, svenska ISBN 9789113114415)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Law of Innocence, av Michael Connelly
The Law of Innocence, av Michael Connelly

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig