Sista paret ut, av Arne Dahl

Sista paret ut, av Arne Dahl

Jag brukade gilla Arne Dahls deckare. Speciellt i början av serien. Men nu i slutet av serien är de snarast irriterande. Sista paret ut är Arne Dahls sista del av serien om Opcop-gruppen, den operativa Europeiska polisen. Gruppen leds av Paul Hjelm och har medlemmar från flera olika europeiska länder.

Här handlar det om kampen mot en underjordisk (givetvis!) kriminell organisation som har diaboliska planer på en nivå som ännu ingen kunnat föreställa sig. Det finns länkar till den italienska maffian, men skurkarnas verkliga planer är långt mer världsomvälvande.

Men historien blir allt för bisarr för att hålla intresset uppe. Och, som det har varit i de senare böckerna, dialogen och personsamspelet gränsar ibland till burlesk komedi, utan att aldrig riktigt nå det komiska stadiet. Kanske är det menat som ett lättsamt och underhållande skrivmanér men för mig blir det istället tröttsamt och artificiellt.

Med andra ord, läs den här boken om du är Arne Dahl-fantast och vill veta hur det hela slutar….

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Sista paret ut, av Arne Dahl
Sista paret ut, av Arne Dahl

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig