Bad Boy Brawly Brown, av Walter Mosley

Bad Boy Brawly Brown, av Walter Mosley

Bad Boy Brawly Brown är en av Walter Mosleys böcker i serien om Easy Rawlins. Easy är en färgad (afro-amerikansk) privatdetektiv i Los Angeles utkanter som hankar sig fram med små uppdrag av olika sorter. Serien börjar 1948 och i Bad Boy Brawly Brown har den kommit fram till 1964. Easy har lämnat jobbet som privatdetektiv och försörjer sig istället på att arbeta i en skola. En bekant till Easy ber honom att hitta en son som har försvunnit.

Letandet efter Brawly Brown tar Easy till en grupp av svarta ”revolutionärer” som vill förändra och förbättra de svartas situation i samhället. Kanske med hjälp av vapen, kanske inte.

Den här boken har flera intressanta sidor. Den är i första hand en spännande historia med en hel del oväntade vändningar. Den är också välskriven och behaglig att läsa. Men utöver det så har den två sidor till. Dels så är det en fascinerande beskrivning av levnadsvillkoren på sextiotalet i USA för afroamerikaner, något som kan ge en bättre förståelse för situationen i USA idag. Men den är även en personlig historia om Easy Rawlins familj och vänner, speciellt om man läser flera romaner i serien.

Det är nog en typ och stil av bok som kanske inte alla gillar. Det är inte mycket ”action” och våld, en hel del av tjusningen i boken är tidsskildringen och personerna, men det är framförallt en läsvärd deckare. Bad Boy Brawly Brown, i serien med Easy Rawlins.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Bad Boy Brawly Brown, av Walter Mosley
Bad Boy Brawly Brown, av Walter Mosley

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig