Bosch, teveserien

Bosch on Amazon

Harry Bosch, Hieronymus Bosch, är en av Michael Connelly “hjältar”, eller snarare huvudpersoner. Connelly har skrivit många bra böcker om Bosch och om andra. Nu finns Bosch även som teveserie.

Amazon är en märklig framgångshistoria. Man trodde att de skulle bli en framgångsrik bokbutik på internet. Istället har de blivit en butik för allt och dessutom en marknadsplats för andra butiker. Nu producerar de dessutom sina egna teveprogram och filmer.

I USA kan man prenumerera på Amazon Prime och få tillgång ”gratis” (mot ett årsabonnemang på $50) till både musik, filmer och teveserier. Om man nu kan kalla det teveserier när man ser på det via Amazon.

Amazon har alltså producerat en ”teveserie” i tio delar kallad Bosch. Det är Michael Connelly själv som har skrivit manuskriptet. Det är inte en filmatisering av en viss bok. Istället är det en historia som bygger på tre av Connellys romaner om Harry Bosch.

Kort sagt: det är bra! Det är två olika mordhistorier som vävs ihop, eller kanske tre faktiskt. Skådespelarna är okända (för en europé), vilket bara är positivt. Huvudpersonen, Bosch, är kanske inte som man tänkte sig honom när man läste böckerna men ändå mycket bra.

Varje av de tio avsnitten i serien har en början och ett slut som väver ihop en spännande historia. Ingen idé att gå in på detaljer om vad som händer, bästa att bara säga:

Betyg: se den absolut. (dvs ”läs absolut”, om det vore en bok)

Ett enda litet aber, jag är nog inte helt nöjd med slutet. Men de tio underhållande avsnitten uppväger det mer än väl. Hoppas på en ”season 2”.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Bosch on Amazon
Bosch on Amazon

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig