Går mänsklig moral och sanning före yrkesheder? – The Crossing, av Michael Connelly | deckarrecension

The Crossing, av Michael Connelly

 Att försvara en mordanklagad, det är det värsta en polis kan göra i Los Angeles polisenhets hederscodex. Men det är precis den situation som Harry Bosch har hamnat i. Bosch halvbror, Michael Haller (”The Lincoln Lawyer”) är försvarsadvokat.

Harry Bosch själv har pensionerats, inte helt hedervärt, från LAPD. När Haller kommer till Bosch för att be om hjälp för att försvara en mordmisstänkt vägrar givetvis Bosch. En polis, inte ens en före detta polis, går aldrig över till ”den andra sidan”, den mörka sidan. Men trots det så gör Bosch just det, The Crossing.

När han inser att de svaga, för att inte säga suspekta bevis som finns mot den anklagade kan innebära att någon annan, den vekligt skyldige, kommer att gå fri, vinner Harrys mänskliga samvete över polishedern.

Det viktigaste, Boschs livsverk, är att hitta mördare, och det är vad han bestämmer sig för att göra.

Hieronymus ”Harry” Bosch är Michael Connellys viktigaste rollfigur, huvudperson i närmare tjugo böcker. The Crossing är lika läsvärd som alla andra. Fängslande, högt tempo, utmärkt välskriven, överraskande och förstås med ett gott mått av sneglingar mot den mörkare sidan av Los Angeles polis. Utan tvekan läs absolut.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Crossing, av Michael Connelly
The Crossing, av Michael Connelly, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig