Vad gjorde den blonda (nu döda) danskan i raskravallerna i LA 1992? | The Black Box av Michael Connelly | deckarrecension

The Black Box av Michael Connelly

Harry Bosch har varit polis i Los Angeles länge. Redan under raskravallerna 1992 utredde han och hans partner Jerry Edgar mord. Under kravallerna är det många och tiden kort. Det faller på deras lott att ta han om mordet på en ung vit kvinna, som visar sig vara en dansk journalists som skjutits.

Men allt deras arbete leder ingen vart. Mordet förblir ouppklarat, enda spåret är en kula från mordvapnet. Tjugo år senare dyker en annan mordkula upp, en kula med exakt samma spår. En kula som avfyrats från samma vapen, som inte setts till sedan dess. Historien får oväntade kopplingar till amerikansk utrikespolitik och försvarsmakt.

Michael Connelly och serien om Los Angeles-polisen Hieronymus ”Harry” Bosch är en av de allra mest framgångsrika deckarserierna. Mer rätta. Den här boken, kortare än de flesta, lika lättläst och fängslande som alla, skiljer sig inte från de andra i det avseendet.

Connelly är en mästare på att bygga spännande historier med underliga och oväntade kopplingar tillbaks i tiden. Det enda som ibland blir lite tradigt är den interna politiken i poliskåren, men det är välgörande lite av det i denna bok. Ytterligare en bok man inte ska missa av Connelly.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Black Box av Michael Connelly
The Black Box av Michael Connelly, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig