När man råkar ta in på fel motell… – Past Tense, av Lee Child | deckarrecension

Past Tense, av Lee Child

Slumpen gör att Jack Reacher kommer till den stad där hans far föddes. Även om Reacher är en 100 % nomad, idag utan familj, så finns där ändå en liten nyfikenhet för att veta lite mer om sin och familjens historia. Är det till och med så att det finns någon avlägsen släkting här, trots allt drivs ju ett av landsbygdsmotellen av någon som heter Reacher.

Men det är ett underligt hotell, vilket två unga kanadensare blir varse när de stannar där över natten, på väg till amerikanska östkusten med det de hoppas ska göra dem förmögna i bagaget. Varför finns det inga andra gäster?

Detta är, som i stort sett alla andra Jack Reacher-böcker av Lee Child, den sortens bok som man börjar läsa och inte slutar förrän på sista sidan. Det finns få, om någon, som är en så skicklig historieberättare som Child. I en del av historierna om Reacher blir det ganska mycket slagsmål och annat våld, så inte i denna.

Här handlar det (framför allt) om historien som binder ihop det förflutna med nuet och om de två unga som valde fel motell. Det handlar inte om försupna poliser, eller neurotiska privatdeckare, inte om äkta makar som inte står ut med varandra och annat liknande som är allmängods i den skandinaviska genren.

Kanske inte Childs allra bästa Reacher, men vad spelar det för roll, den är ett måste att läsa ändå.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Past Tense, av Lee Child
Past Tense, av Lee Child, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig