Men om mördaren inte finns? – The Killing Hour, av Paul Cleave | deckarrecension

The Killing Hour, av Paul Cleave

Charlie vaknar med en sprängande huvudverk och en stor bula i huvudet. Hans kläder är fläckade av blod. I nyheterna ser han att två kvinnor har blivit brutalt mördade kvällen innan, två kvinnor som han träffade den kvällen. Men han har inget minne av vad som hänt, annat än att han inte mördat dem.

För att komma ut ur knipan börjar han rota i vad som egentligen hänt och inser att den verklige mördaren är Cyrus. Problemet är bara att Cyrus inte finns. Den enda han kan vända sig till är hans före detta fru, som inte heller tror på att Cyrus finns.

Detta är Paul Cleaves andra deckare, publicerad 2007. Liksom i hans första deckare, The Cleaner, är historien tämligen blodig, trots att den utspelar sig i Christchurch i det annars så fridfulla Nya Zeeland. En ”Christchurch noir”. Läsaren tas med på en rafflande resa där man ibland inte vet vad man ska tro, är det bara fantasier i Charlies huvud och han är mördare, eller finns faktiskt Cyrus?

Det blir en jakt efter sanningen och en jakt för att behålla livet, och för att undvika att det blir fler mord, som är mycket läsvärd, men kanske inte för den som föredrar de mer fridfulla historierna (och den är i alla fall ”snällare” än The Cleaner). Läs absolut (beroende på smak).

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Killing Hour, av Paul Cleave
The Killing Hour, av Paul Cleave, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig