Att leta efter något som inte finns – The Wrong Side of Goodbye, av Michael Connelly | deckarrecension

The Wrong Side of Goodbye, av Michael Connelly

Hur letar man reda på någon som kanske inte ens existerar? Det är vad Harry Bosch får ta ställning till i The Wrong Side of Goodbye. Bosch, som inte längre är polis utan numera privatdetektiv får i uppdrag att leta reda på en person som kanske finns. Eller kanske inte.

Hans uppdragsgivare är en mångmiljardär som i sin ungdom träffade sitt livs stora kärlek. De hade en kort lycklig tid tillsammans. Men sedan försvann hon, efter att ha berättat att hon var gravid. Så frågan är, lever hon, eller lever barnet, om det nu blev något?

På sin dödsbädd bestämmer sig miljardären för att få svar på frågorna och kanske hitta sin arvinge. Men detta kan ju förstås få allvarliga konsekvenser för många, t ex ledningen på företaget han äger och för många andra i hans omgivning. Innan Bosch hinner komma särskilt långt i sin utredning avlider uppdragsgivaren. Men ett uppdrag är ett uppdrag.

Ytterligare en deckare i serien om Los Angeles-polisen Harry Bosch. Historien i denna är annorlunda. Harry är inte längre polis. Det handlar inte om ett mord. I alla fall inte inledningsvis. Men resultatet är detsamma. En mycket läsvärd bok, fylld av spänning och oväntade vändningar. En bok som man har svårt att lägga ifrån sig när man väl börjat läsa. Läs absolut förstås.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Wrong Side of Goodbye, av Michael Connelly
The Wrong Side of Goodbye, av Michael Connelly, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig