Många mord med polisen inblandad på fler sätt än ett – The Late Show, av Michael Connelly | deckarrecension

The Late Show, av Michael Connelly

Detective Renée Ballard jobbar helst på nattskiftet, därav titeln på boken. Det passar henne bäst. Då tänker hon bäst och är minst störd av sin lindrigt inkompetente partner. En av dessa nätter blir mer intensiv än andra, först ett brutalt våldsangrepp och sedan inte bara ett mord utan flera, utan någon som helst misstänkt.

Ballard är en före detta surfare, fast inte ens före detta. Var hon i själva verket bor är lite oklart. Hos sin mor? I ett tält på stranden? Ballard själv blir mer än inblandad i komplotten och blir fångad och bortrövad när hon håller på att vaxa en av sina surfbrädor i ett garage. Av vem?

The Late Show är skriven av deckarlegenden Michael Connelly. I stort sett allt han tar i blir till stora framgångar. Och detta är inget undantag. Renée Ballard är ett lyckat tillskott till Connellys persongalleri, vars mest kända figur är Harry Bosch. Ballard är smart, egensinnig men sympatisk på ett annat sätt än Bosch. Det blir förhoppningsvis fler böcker med henne i framtiden.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Late Show, av Michael Connelly
The Late Show, av Michael Connelly

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig