Hur mycket är ett mord värt, bland får och kor? – Overkill, av Vanda Symon | deckarrecension

Overkill, av Vanda Symon

Mataura är en liten stad, 1500 invånare, nästan längst ner på södra änden av Sydön i Nya Zeeland. Sam (Samantha?) Shepard är stadens enda polis. Annars finns där mycket skog, många får och jordbruk som sträcker sig till horisonten.

En ung kvinna, mor till ett litet barn, hittas drunknad i en å. Det som verkar vara ett självmord visar sig snabbt inte alls vara så ”oskyldigt”. Hon blev mördad. Sam Shepard är ambitiös i sin ganska nya roll som polis och tar raskt tag i utredningen. Vem annars i den lilla staden?

Men hon blir snabbt fråntagen ansvaret eftersom hon tidigare var den mördades makes älskare. Visserligen var det före äktenskapet men hur det förhållandet avslutades lämnar många frågor öppna kring Shepard, som raskt själv blir ett av fokus för utredningen.

Allt med utvecklingen av historien kommer hela det lilla samhällets levebröd att sättas på spel. Hur mycket är det värt?

Overkill är en välskriven och levande bok som. Det är inte en bok som driver en framåt från sida till sida utan snarare en mer lågmäld, men likväl mycket välskriven spänningsroman. Ett extra plus, om man uppskattar det, är att man får lite känsla av livet på den avlägsna nyzeeländska landsbygden.

Overkill är Vanda Symons första bok, utkommen 2007. Det har kommit fyra till i serien om Sam Shepard, tyvärr svåra att få tag i utanför Nya Zeeland. Men värda en ansträngning. Läs, eller läs absolut, om man tar med pluspoäng för nyzeeländska miljön.

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Overkill, av Vanda Symon
Overkill, av Vanda Symon