Unga kvinnor och en elefant som dödas — The Ringmaster av Vanda Symon | deckarrecension

The Ringmaster av Vanda Symon

Sam Shephard är i det allra lägsta pinnhålet i polishierarkin i Dunedin, en liten stad på Sydön i Nya Zeeland. Hon har blivit förflyttad dit från en lite by där hon var enda polis men där hon blev (oskyldigt) inblandad som misstänkt i en mordhistoria.

I Dunedin mördas en ung kvinnlig student brutalt. Sam får bara nätt och jämt vara med i utredningen men hon upptäcker att detta bara är ett av många liknande mord som skett på andra platser. Varje mord verkar ha skett på en plats där en kringresande cirkus varit. Sam blir olyckligt uppmärksammad när en video av när hon skjuter cirkusens elefant visas på teve. Men har cirkusen verkligen något med saken att göra? Eller är det något mycket närmare Sam själv?

Boken utspelar sig i en av de större städerna (men fortfarande liten) på Nya Zeelands Sydö, en stad som även är författarens hemstad. Sam Shepard är förvisso utsatt för hierarkins förtryck, men samtidigt har hon ett stort självförtroende och är övertygad om att hon är en utmärkt detektiv. Både fel och rätt. Boken är läsvärd och avslutas med en onekligen överraskande upplösning.

En välskriven deckare med en bra historia men inte i deckarhierarkins toppklass.

(ISBN 10 : 1459622022 – ISBN 13 : 9781459622029)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Ringmaster av Vanda Symon
The Ringmaster av Vanda Symon, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig