En mördad åsna eller världens undergång? — Long Road to Mercy av David Baldacci | deckarrecension

Long Road to Mercy av David Baldacci

Atlee Pine är en enastående skicklig FBI-agent, men hon har valt att bli stationerad i en liten stad långt bort från allt i Arizona. Hon gillar att arbeta själv och ha ansvaret själv. Hon är också en framstående tyngdlyftare, som om det inte vore för en miss med en hårsmån, hade kvalificerat sig till Olympiaden. Hon blir inkallad för att utreda en märklig händelse i Grand Canyon.

En av besökarna i dalen har under mörka natten tagit en av åsnorna vid vildmarksstationen där han var och ridit iväg. Man hittar åsnan, mördad, men av mannen finns inte ett spår. När hon börjar gräva i historien så blir plötsligt två av de rangers som arbetade där och som hon intervjuat förflyttade från platsen.

Och hon får ett mystiskt telefonsamtal från FBIs näst högste chef som hon inte vet om hon ska tolka som ett hot eller som en varning om att vara försiktig. Och det visar sig att personen som försvunnit inte alls är den man tror utan någon som rest under falsk identitet.

Boken börjar dessutom med att Atlee söker efter ett svar på vem som mördade hennes tvillingsyster (som hette Mercy) när de var små barn, och därför i hemlighet besöker en ökänd seriemördare i ett fängelse.

David Baldacci är en oerhört framgångsrik amerikansk deckarförfattare. Mycket av vad han skriver är dock ganska lättviktigt. Likaså denna. Boken är välskriven, spännande och underhållande, men lämnar inga särskilda spår efter sig.

Visst, Atlee Pine skulle man gärna läsa mer om, hon är en bra rollfigur. Men i övrigt är boken lättsam underhållning. När historien visar sig handla om världens undergång, mulitnationella konspirationer och asiatiska kontraktsmördare blir det som om man måste ta till de allra största svängarna. Det blir överdrivet och skrivet mest för att vara en domedagshistoria. Så, visst, underhållande, men ingen minnesvärd deckare. Läs (som mycket lättsam underhållning), eller läs inte. (ISBN-10 ‏ : ‎ 150987433X; ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1509874330)

Deckarbloggens stjärnor:
2/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Long Road to Mercy av David Baldacci
Long Road to Mercy av David Baldacci, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig