Mord utan motiv, ett terrormysterium – The Fix, av David Baldacci | deckarrecension

The Fix, av David Baldacci

Den andra boken om Amos Decker. Decker lider av ett märkligt medicinskt problem: han har ett ofelbart minne. Allt han ser kommer han ihåg och kan spela upp i minnet som om det vore en film. Han är lite av en enstöring men har, på grund av ett tidigare fall han var inblandad i, blivit rekryterad till FBI som utredare.

En dag när han är på väg till ett möte på FBIs huvudkontor blir han vittne till ett märkligt mord precis framför ingången till FBI. Det är märkligt inte minst därför att det inte verkar finnas minsta motiv till mordet. Mördaren är en framgångsrik affärsman. Men utredarna lyckas inte hitta minsta kopplingen mellan mördaren och offret och inte heller tillstymmelsen till motiv.

Det blir ett långt utredningsarbete med många vändningar, ibland i samarbete med CIA ibland snarare i konflikt mellan de två organen.

Det är en mystisk historia som är välskriven i ett högt tempo, som alltid i David Baldaccis böcker. Amos Decker är en fascinerande person i huvudrollen. Det är en lika spännande bok som de flesta av Baldaccis alster, om än kanske inte lika intressant som den första boken Decker var med i. Men trots detta mycket läsvärd underhållning.

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Fix, av David Baldacci
The Fix, av David Baldacci, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig