Ett barn försvinner. Men hur? Och varför? — Close to Home, av Cara Hunter | deckarrecension

Close to Home, av Cara Hunter

Daisy Mason är åtta år och bor med sina föräldrar och sin storebror i ett välmående övre medelklasshem. Familjen ordnar en fest för alla grannar där barnen är med och utklädda med olika kostymer. När festen är slut så är Daisy borta. Försvunnen. Ingen vet något.

Ingen har sett henne ge sig iväg. Ingen har sett någon komma och ta henne. Men borta är hon.

Detective Inspector Adam Fawley får fallet på sitt bord. Ju mer han gräver i det ju underligare blir det. Vad det verkligen Daisy som var på festen? Och hur står det egentligen till i familjen? Frågorna hopar sig och mystiken tätnar.

Close to Home är första boken i serien om DI Adam Fawley. (”Hemmets trygga vrå”, på svenska.) Det är en klassisk engelsk deckare med ett helt vanligt polisfall att reda ut. Det är en behaglig omväxling till en del deckare som mer spelar på starka effekter och världsomstörtande skurkar. Här handlar det om fängslande spänning i en helt vanlig miljö. Det skulle kunna vara dina grannar.

Close to Home är både välskriven, fängslande och en verklig sidvändare. Fawley är förvisso lite av en super-polis med sina egna (kanske lite överflödiga) familje- och kärleksbekymmer, men det står man ut med. Och slutet är överraskande och kanske ett av de mest briljanta i deckargenren.

Det blir läs absolut.

(ISBN 9780143131052, ISBN-10: 9780241283097, ISBN-13: 978-0241283097; på svenska: ISBN 10 9188447960, ISBN 13 9789188447968)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Close to Home, av Cara Hunter
Close to Home, av Cara Hunter

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig