Släkten är värst, även under jorden — In the Dark, av Cara Hunter | deckarrecension

In the Dark, av Cara Hunter

En nyrik familj har köpt ett hus, en del av ett parhus, i en fin förort till Oxford. Innan de flytar in renoverar de från tak till källare. När byggjobbarna arbetar i källaren rasar plötsligt en liten bit i väggen till grannhusets källare ner.

Därinne finns en ung kvinna med ett litet barn. Inlåst i en källarskrubb. Kvinnan är vid liv om än knappt och barnet likaså. Men trots att hälsan kommer tillbaks på sjukhuset de tar till så pratar inte kvinnan. Och hon vill inte heller veta av det lilla barnet.

Mannen som bor i huset där kvinnan fanns i källaren säger sig aldrig ha sett henne och inte ha en aning om hur det kom sig att hon fanns i källaren. Dessutom är han ganska långt gången i sin senilitet. Vem kvinnan är vet ingen. Och inga försvunna personer passar in. Detective Inspector Adam Fawley får ta hand om detta mystiska fall.

In the Dark (”I mörkret” på svenska) är Cara Hunters andra bok om polisinspektören Adam Fawley, efter den strålande debuten med Close to Home. In the Dark når nästan, nästan upp till debutboken. Det är ett mysterium som inte verkar ha någon lösning, men när man tror att lösningen ändå är där så … är det faktiskt inte så.

En mycket välskriven och spännande engelsk deckare av klassiskt ”polisutrednings”-snitt. Det är inga stora gester eller världsomstörtande skurkar, bara en helt vanlig och mycket välskriven polisdeckare. Läs absolut.

(ISBN-10: 0241283205, ISBN-13: 978-0241283202, svenska: ISBN: 9789177991281)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

In the Dark, av Cara Hunter
In the Dark, av Cara Hunter

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig