Om skönhet, avund, felplacering och solidaritet, så att man sliter sitt hår — All The Rage, av Cara Hunter | deckarrecension

All The Rage, av Cara Hunter

Faith Appelford är en vacker ung flicka i tonåren. Välföljd i sociala medier för sina skönhets- och stilråd på instagram. Duktig i sin nya skola efter att familjen har flyttat. Men med få vänner.

En dag plockar en taxichaufför upp henne när hon stapplande tar sig fram längs vägrenen med rufsigt hår och söndriga kläder. Taxin kör henne hem men förstår att allt inte står rätt till. Något har hänt, så han följer proceduren och kontaktar polisen.

När Detective Constable (DC) Erica Somer följer upp rapporten och knackar på hemma hos Faith så vill inte flickan kännas vid att något hänt. Men Somer ger inte upp och så småningom visar det sig att Faith blivit bortrövad och misshandlad, men den eller de som attackerade henne gav sig plötsligt iväg så Faith kunde fly.

Vem ska bli nästa offer? Kommer hon att ha lika stor tur?

All The Rage (All denna vrede, på svenska) är Cara Hunters fjärde bok om poliserna i Oxford efter No Way Out, In the Dark och Close to Home. I denna bok blir det mer av DC Erica Somer och lite mindre av super-polisen DI Adam Fawley. Inget fel i det. Bra med lite omväxling, och bra att få sig till livs lite mindre av Fawleys familjeproblem, som sällan tillför något.

Cara Hunter har en stor talang för att hitta på annorlunda och oväntade historier. Detta är förvisso en av flera deckare nyligen som handlat om något sorts bortrövande, men historien i All The Rage är nog en av de mest välkonstruerade. Och en som hela tiden har nya vändningar och överraskar.

Det är förstås en klassisk engelsk polisdeckare, som framför allt handlar om polisen och dess utredning, och om brottsoffren. Som Cara Hunters tidigare böcker är det mycket välskriven och mycket värd att läsa. Men kanske inte allra högst i toppen på prispallen. Men det blir nog ändå en läs absolut, men knappt.

(ISBN-10: 0241985110, ISBN-13: 978-0241985113, på svenska ISBN: 9789177993728)

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

All The Rage, av Cara Hunter
All The Rage, av Cara Hunter

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig