Hur kunde allting bara försvinna med branden? — No Way Out, av Cara Hunter | deckarrecension

No Way Out, av Cara Hunter

En våldsam brand i norra Oxford. Huset brinner ner till grunden. I huset bodde en familj, två barn med sina föräldrar. Det ena barnet hittas död i eldsvådan, det andra barnet räddas med nöd och näppe av brandmännen, men är i livshotande tillstånd. Av modern finns inget spår.

Fadern är på en konferens i London, där han är en av talarna. Men han går inte att få tag på, inget svar på telefonen och konferensarrangörerna har inte sett till honom.

Detective Inspector Adam Fawley, med sin partner tillförordnade Detective Sargeant Chris Gislingham (jo, titlarna är viktiga i brittiska polisen) får hand om fallet. De enda som går att få tag på är pappans broder Philip, som påstår sig har varit på sin segelbåt i södra Europa, och Harry som är en ung man som har hjälpt familjen att sköta om trädgården. Var är föräldrarna?

No Way Out är Cara Hunters tredje bok i serien om DI Adam Fawley. Som i sina andra böcker använder hon mycket utdrag ur polisrapporter, intervjuavskrifter, tidningsnotiser, och citat från sociala media, ett grepp som inte alltid tillför något.

Men trots det, No Way Out (”Ingen utväg” på svenska) är en mycket spännande klassisk engelsk polisthriller. Historien utgår från brottet och vi får följa de olika poliserna i utredningen för att lösa gåta. Välskriven, läsvärd och spännande. I en lustig parallell till Matt Brollys serie om Michael Lambert (i samma kategori och även den bra) är det kanske lite överflödigt med huvudpersonens kärleks- och familjeproblem, men det får väl passera. Med andra ord, ytterligare en engelsk deckare i klassisk stil som får läs absolut.

(ISBN-10: 0241283493, ISBN-13: 978-0241283493, svenska: ISBN 9789177992387)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

No Way Out, av Cara Hunter
No Way Out, av Cara Hunter

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig