Oskyldigt anklagad? När den som behöver hjälp inte vill ha det — Mercy River, av Glen Erik Hamilton | deckarrecension

Mercy River, av Glen Erik Hamilton

Van Shaw får ett kort samtal från sin vän och före-detta kollega i amerikanska elitarmen, Leo Pak. Van hinner förstå att Pak har blivit arresterad och är misstänkt för mord, men sedan bryts samtalet.

Van Shaw ger sig genast av till Mercy River, den lilla landsortshåla där Pak är. Polisen har klara bevis för att Pak sköt sin arbetsgivare, ägaren av vapenaffären där han gjorde småjobb. Men när Shaw försöker få Leo Pak att förklara vad som hänt så vägrar han att förklara, vägrar att samarbeta. När Shaw kommer ut från häktet där Pak hålls så stöter han ihop med ett gäng med elitsoldater – Rangers – från samma arméenhet som han själv och Pak tillhört. Det visar sig att den lilla staden Mercy River är platsen där det kommer att vara ett stor möte av Rangers och f.d. Rangers för att stödja en välgörenhetsinsamling.

Shaw tar kontakt med Paks flickvän, men även hon vägrar att samarbeta.

Mercy River är fjärde boken i Glen Eric Hamiltons serie om Van Shaw. Shaw växte upp föräldralös men togs om hand och uppfostrades av sin farfar. Farfar var en småkriminell mångsysslare som lärde Van Shaw en hel del ”trick” om branschen. Men Shaw flydde från sin hemstad Seattle och farfar och blev en av de skickligaste elitsoldaterna i det amerikanska Ranger-förbandet. Nu är han tillbaks hemma i Seattle.

Glen Eric Hamilton är en ny stjärna bland författarna av spänningsromaner. Hans böcker påminner lite om Lee Childs böcker om Jack Reacher, en f.d. soldat, delvis med svårighet att passa in i ett normalt liv, listigare än de flesta och bättre på att slåss. Men alltid med hjärtat på rätt plats. Det kanske låter fånigt, men det är det inte.

Det är mycket skickligt konstruerade böcker, med mycket spänning och action (men mindre slagsmål och våld än i Lee Childs böcker). Shaw är en utanförperson som ändå vill göra rätt och leva ett bra liv.

Mercy River kommer inte riktigt upp i samma nivå som de tre tidigare böckerna, kanske beror det på att den utspelar sig helt och hållet inom ramarna för Mercy River och Ranger-festivalen, men den är inte desto mindre en oerhört underhållande bok. Läs absolut.

(ISBN-10: 0062567446, ISBN-13: 978-0062567444)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Mercy River, av Glen Erik Hamilton
Mercy River, av Glen Erik Hamilton

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig