Ett försvinnande och en som ”ramlar” under en buss — The Widow, av Fiona Barton | deckarrecension

The Widow, av Fiona Barton

Jeans make har just avlidit. Han snubblade och ramlade under en buss. Hon blir belägrad av journalister. Men det beror inte på bussolyckan.

Fyra år tidigare försvann Bella, en två år gammal flicka. Hon lekte i trädgården medan Dawn, hennes mamma var inne i huset. Plötsligt var Bella försvunnen. Spårlöst. Ingen har sett något. I alla fall nästan ingen. Efter en lång utredning hittar polisen indicier som pekar på Jeans man. Men räcker det? Nej det blir ett platt fall för polisens utredning.

Men pressen rör upp en storm som får allmänheten att tro att det är Jeans man som är skyldig.

The Widow (Änkan, på svenska) är Fiona Bartons första bok. Den första i Kate Waters-serien. Den följdes av The Child.

Precis som i The Child är det den ambitiösa men trots allt mycket sympatiska journalisten Kate Waters som är huvudperson, den som driver historien framåt. Den som inte ger upp. Och precis som i The Child är varje kapitel berättat ur perspektivet av en av personerna i boken, den person som namnges i rubriken på kapitlet.

Och precis som i The Child så måste man ha stenkoll på exakt tid och datum som noteras först i varje kapitel. Ett för läsaren jobbigt sätt att strukturera en bok, en metod jag inte tycker om. I The Child är det inte så besvärande eftersom historien i den boken är så fängslande. I the Widow är det svårare.

Det är en bra historia, en finurlig historia, och en tragisk historia. Men det blir lite för mycket av det jobbiga och lite för lite tempo. Men trots det är det en bra och läsvärd bok, så det blir läs. Läs helst The Widow före The Child, så får du en positiv överraskning med bok nummer 2.

(ISBN-10: 9780552172363, ISBN-13: 978-0552172363, på svenska: ISBN: 9789176910931)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Widow, av Fiona Barton
The Widow, av Fiona Barton

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig