Kan det bli mer tragiskt, ett nyfött barn begravt? Ja, det kan det. — The Child, av Fiona Barton | deckarrecension

The Child, av Fiona Barton

Skelettet av ett litet barn, nästan nyfött, kommer upp ur marken på en byggarbetsplats i Londons utkanter. Det blir inte mer än en liten notis i en tidning. Ingen vet vem barnet är eller hur länge det legat nergrävt.

Men Kate Waters, en journalist på en dagstidning, behöver något att skriva om, något som kommer att engagera läsarna, något som kommer att imponera på hennes besvärliga chef. Redaktionen krymper i dagens svåra medieklimat, och Kate behöver hålla sig kvar. Hon tror att ett nergrävt nyfött barn kan vara just det.

The Child är Fiona Bartons andra bok. På svenska heter den Barnet. Hennes första, The Widow, fick stor uppmärksamhet, med samma huvudperson. Berättelse flyter framåt i tre olika perspektiv, tre personer: Kate Waters, journalisten, en sörjande mamma som heter Angela (men som antagligen inte sörjer just det barnet), och Emma. Emma har plötsligt blivit rädd. Det är ibland svårt att hålla rätt på vem det är som leder historien i ett visst kapitel, men det står man ut med.

Boken är ett mästerverk. Det är vardagliga liv och vardagliga händelser som skildras, allt från slitet som journalist, till ångesten hos människor för det okända. Men historien är fängslande och mycket välkonstruerad. Med ett slut som hör till ett av den snillrikaste jag läst.

Med andra ord: läs absolut. Och så ska jag se till att köpa The Widow.

(ISBN: 9780552172455, svenska: ISBN 9789176795415)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Child, av Fiona Barton
The Child, av Fiona Barton

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig