Barn för världens räddning eller undergång? — In the Clearing, av J.P. Pomare | deckare bokrecension

In the Clearing, av J.P. Pomare

Freya Heywood är en frånskild mor med en liten son, Billy, på runt sex år. Hon är inte riktigt som vanliga människor, på grund av sin bakgrund, men hon anstränger sig (med framgång) att vara som alla andra. Men hon är alltid orolig även om det inte syns. Hon har även en son på nitton år som hon dock inte träffat på många år eftersom hennes före-detta partner fick vårdnaden av honom efter en brutal vårdnadstvist. En dag när Freya vaknar är sexåriga Billy inte på sitt rum…

Amy är en ung flicka som växer upp i en sluten grupp ute i skogen i ”The Clearing”, en sorts kult som tror på världens utplåning och återuppståndelse med nya människor sprungna ur The Clearing. Ett rent folk. Hon blir uppfostrad till att styra de andra, eftersom hon är det äldsta barnet, hjälpa och straffa allt eftersom vad ledarna bestämmer. Men en dag flyr hon från lägret. En vild flykt. Men vart fly? Vem kan hon lita på?

”In the Clearing” är J.P. Pomares (Joshua Pomare) andra bok, efter ”Call me Even”. In the Clearing är en kuslig bok om hur människor kan manipuleras, speciellt barn, och också om hur människor kan leva bakom en falsk kuliss. Historien utspelas i två separata paralleller som med tiden får sin ruskiga konvergens. Man kan tänka att ”det är en otrolig och osannolik historia”, men tänker man lite till så kan det bli, ”ja, det skulle nog kunna hända”. Och faktum är, det har hänt liknande saker i världen redan. En mycket välskriven och spännande bok, trots att det ibland blir lite svårt att hänga med i svängarna i växlingarna mellan de olika historierna och alla namnen. Men i slutändan får allt sin förklaring, nästan. Den avslutas på ett sätt som tyvärr får den att tappa poäng. Men en läs absolut ändå.

Boken utspelas i Australien, där även Pomare numera bor. Han kommer ursprungligen från Nya Zeeland.

(ISBN 978-1-86971-820-6)

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

In the Clearing, av J.P. Pomare
In the Clearing, av J.P. Pomare

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig