Hertiginnan överlever och räddar historien — We Begin at the End, av Chris Whitaker | deckare bokrecension

We Begin at the End, av Chris Whitaker

Duchess Day Radley är tretton år gammal. Hennes bror Robin är fem. Hennes mamma är förlorad i alkohol och droger, även om hon älskar sina barn. Men livet har varit för mycket för henne. Så livet är inte lätt för Duchess. Hon har inte fått något gratis. Så det enda hon kan vara är en självutnämnd ”outlaw”. Samhället har inte gett henne något så hon har inget att ge samhället.

Den lilla stadens polis, Walk, gör så gott han kan för att hjälpa Duchess sköta familjen. Men det är inte lätt, hans egen hälsa sviktar och samvetet gnager. Den som en gång var hans bästa vän, Vince, åkte i fängelse på grund av Walks vittnesmål. Han blev dömd till trettio års fängelse för mord.

Nu har de trettio åren passerat. Vince är tillbaks i staden. Det river upp gamla känslor och gamla konflikter, som Duchess oundvikligen dras in i. Det som hände för många årtionden sedan kastar långa skuggor över idag, och över Duchess och hennes familj.

We Begin at the End är faktiskt Chris Whitakers tredje bok. Den fick mycket uppmärksamhet och överväldigande positiva omdömen. Det är en vindlande bok med förstås mycket tragik och en historia som långsamt, långsamt avtäcks. Kanske lite väl slingrig. Den allra största behållningen i boken är dock utan tvekan Duchess, som mot alla odds klarar sig genom livet och gör allt för att skydda sin yngre bror. Så Duchess gör den mer än läsvärd.

Whitaker är ursprungligen från England men boken utspelar sig i Kalifornien. Han har en stor talang för personbeskrivningar och för sin skriprosa. Boken når inte upp till de allra högsta höjderna, trots Duchess, men den gör mig lite nyfiken på hans andra böcker. Ett gott betyg.

(ISBN ISBN-10: 1250759668, ISBN-13: 978-1250759665)

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

We Begin at the End, av Chris Whitaker
We Begin at the End, av Chris Whitaker

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig