Lägligt timad skum mångmiljonrullning i fotbollsvärlden | Sudden Death av Anne Holt och Even Holt | deckarrecension

Sudden Death av Anne Holt och Even Holt

I tider när en spelare kan köpas över från ett fotbollslag till ett annat för 220 miljoner euro är det kanske på sin plats med en kriminalroman i den miljön. Hjärtläkare Sara Zuckerman är för första gången i sitt liv på en fotbollsmatch när en av spelarna i den Engelska ligan faller ner på planen i hjärtsvikt. Men han överlever tack vare ett snabbt och rådigt ingripande av doktor Zuckerman.

Zuckerman blir givetvis personligen tackad av den stormrike men tillbakadragne ägaren till klubben över en middag vilket leder till att klubben rekryterar en av Zuckermans kollegor för att starta ett nytt medicinskt institut.

Men snabbt leder det till komplikationer. Mystiska sjukdomar, misstänkt doping, dramatiska konststölder och internationella spionaffärer som dessutom leder tillbaks till Zuckermans förflutna i USA vävs in i historien.

Det centrala händelseskedet är mycket intressant i perspektiv av de enorma summor som fotboll idag handlar om och behandlas med en intressant vinkling av de två författarna. Dock blir det kanske lite väl mycket internationell skumrask med en upplösning som känns i vissa delar lite allt för enkelt tillskuren utan riktigt finurlig udd. (En spännande upplösning och suspens ända till sista sidan är trots allt en viktig del av en deckare.) Det blir en läsvärd bok men utan den riktiga udden som får den att bli unik.

Författarparet Anne Holt och Even Holt är syskon. Even är själv hjärtläkare och Anne är jurist och f.d. justitieminister (vilket nog kan hjälpa för att få en bok publicerad, se t.ex. Bill Clinton). Detta är deras andra bok tillsammans medan Anne har ett flertal böcker bakom sig.

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Sudden Death av Anne Holt och Even Holt
Sudden Death av Anne Holt och Even Holt

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig