Om hon aldrig varit på sommarjobbet som hon sa att hon hade, var var hon då? — Fear the Worst, av Linwood Barclay | deckare bokrecension

Fear the Worst, av Linwood Barclay

Tim Blake är skild. Han och hans fru har delad vårdnad av deras nästan vuxna barn, dottern Sydney. Denna sommar bor hos hemma hos pappa och har fått sommarjobb på ett hotell i staden. En eftermiddag när Tim ska hämta Sydney efter jobbet kommer hon inte till den vanliga mötesplatsen. Tim tänker att hon kanske var sur eftersom de hade ett litet bråk på morgonen och att hon därför bestämt sig för att gå ut med kompisar istället för att komma hem som vanligt, utan att säga till. Men när Sydney inte kommit hem på morgonen börjar han bli orolig.

Han ger sig av till hotellet där hon sommarjobbade och frågar dem om de vet var Sydney är. Till hans häpnad säger de att de inte vet vem Sydney är och att hon definitivt aldrig jobbat på hotellet. Det finns inget spår av vart hon kan ha tagit vägen och polisen ser det mest som en tonåring som bara rymt hemifrån några dagar. Fram till dess att man hittar Sydneys bil på en parkeringsplats, med blodspår på ratten.

Fear the Worst är en av många böcker av Linwood Barclay. 27 stycken har han hunnit med, mer än en per år. Det är en bok fylld av tempo – vad ska hända härnäst? – och med många krumelurer i historien. Men det är också en bok som har sina märkliga sidor. Kan personer ta så lätt på en flickas försvinnande? Inte Tim men has f.d. hustru och framför allt hennes nya sambo. Är det så att varenda personlig tvist eller konflikt är något som bäst löses med handgripligt våld, eller hot om det? Jag vet inte om det är det naturliga sättet att agera i dagens amerikanska samhälle men för mig verkar det konstigt att börja puckla på någon så snart man är oense. Det är en snabbläst lättviktare som kan fungera bra som lätt underhållning. Det är kanske så det blir när man producerar i den takten.

(ISBN 978-0-7528-8335-9)

Deckarbloggens stjärnor:
2/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Fear the Worst, av Linwood Barclay
Fear the Worst, av Linwood Barclay

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig