Memory Man, av David Baldacci | en besynnerlig historia med en besynnerlig hjälte

Memory Man, av David Baldacci

Amos Decker är en före-detta polis. Nu är han en hårsmån från att vara en luffare. Han tappade greppet om sin tillvaro när hans familj, fru och dotter, mördades. Ett ouppklarat dubbelmord. Det är dubbelt plågsamt för honom eftersom han även lider av ett hjärnfel som gör att han minns allt. Bokstavligen. Han drabbades av en hjärnskada när han spelade amerikansk fotboll i college och blev våldsamt tacklad. Sedan dess fungerar hans hjärna som en videobandspelare som kan spela upp allt på beställning.

Han får av en före detta kollega veta att en man gripits för morden på hans familj. Han har erkänt brottet. Men det visar sig snabbt att mannen ljuger. Varför? Samtidigt händer ett brutalt massmord på en skola, utan minsta spår av vem som gjort det. Hänger allt ihop? Vad har det med Amos Decker att göra?

David Baldacci är en av världens mest framgångsrika deckarförfattare. Vissa av hans böcker är ganska lättviktiga, om än underhållande. Den här tillhör hans bästa.

Memory Man verkar först vara en besynnerlig historia som knappast kommer att leda någon stans. Men det visar sig bli en rafflande historia med trådar som leder i alla riktningar. När man väl kommit in i boken blev den svår att lägga ner fram till dess att man kommer till det överraskande slutet.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Memory Man, av David Baldacci
Memory Man, av David Baldacci

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig