Sånt här händer bara inte i sådana familjer som vår… — Saknad, förmodad död, av Susie Steiner | deckarrecension

Saknad, förmodad död, av Susie Steiner

Edit Hind är dotter i en mycket respekterad familj, dotter till Sir Ian Hind, som är personlig bekant till inrikesministern. Edit jobbar på sina doktorandstudier på Cambridge. En dag försvinner hon, spårlöst. Det är som om hon bara lämnat huset utan att ta något med sig, inte ens hennes överrock. Men det finns några blodfläckar på dörren.

Manon Bradshaw får hand om fallet. Hon är polis i Cambridge, 39-årig ensamstående, evigt kämpande mot ödet att förbli ensamstående. Det finns inte ett spår av Edit, och ingen kan förstå vad som skulle kunna få henne att försvinna, eller vem som skulle kunna vilja föra bort henne.

Allt är så enastående respektabelt. Förutom att historierna som Manon hör inte riktigt passar ihop.

”Saknad, förmodad död” (Missing, presumed) är inte Susie Steiners första bok men dock hennes första deckare. Det är en mycket lyckad debut. Återigen har vi här en klassisk engelsk deckare där allt handlar om polisutredningen, om personbeskrivningarna, och om allvaret i fallet. Uppblandat med en lagom dos humor och självironi hos huvudpersonen.

Steiner har en stor talang för att skriva ett medryckande språk och bygga ett persongalleri som känns trovärdigt. Jag hoppas på fler böcker med Manon Bradshaw. Med andra ord läs absolut.

(ISBN: 9789177797661)

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Saknad, förmodad död, av Susie Steiner
Saknad, förmodad död, av Susie Steiner

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig