Rafflande hemskheter om djur av olika slag — Piranha, av Rudie van Rensburg | deckare bokrecension

Piranha, av Rudie van Rensburg

Captain Kassie Kasselman är polis i Kapstaden, en mycket framgångsrik sådan. Han utreder ett fall med en försvunnen person, en f.d. polis. Hade han blivit inblandad i några skumma narkotikaaffärer som ledde till hans försvinnande? Men det handlar inte om det, visar det sig när Captain Kasselman börjar gräva. Det finns länkar till en kidnappning, till tjuvskytte i vildmarksreservat, till internationell diplomati och mycket annat.

Rudie van Rensburg är en flitigt sydafrikansk författare som bland annat skriver deckare. Enligt uppgift, Sydafrikas mest lästa deckarförfattare. Piranha är en i serien om Captain Kassie Kesselman, men jag tror det är den enda som blivit översatt från afrikaans. Det är syn för det är en välskriven och spännande bok. Historien visar sig med tiden fokusera på ett av Sydafrikas största problem, illegal jakt och tjuvskytte, blandat med smuggling och korruption förstås. Den handlar även om andra djur, som spelar en viktig, inte så aptitlig, biroll i boken (titeln är en ledtråd). En bra och spännande bok som får mig att önska att fler av van Rensburgs böcker vore översatta. En nästan läs absolut, eller okej, eftersom det är en nyupptäckt för mig och den var mycket bra på ett viktigt tema, så får det bli de..

(ISBN 978-0-7958-0235-5)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Piranha, av Rudie van Rensburg
Piranha, av Rudie van Rensburg

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig