Spännande svensk-engelskt berättartekniskt experiment | The Farm av Tom Rob Smith | deckarrecension

The Farm av Tom Rob Smith

Tom Rob Smith har haft en fantastisk framgång med sin trilogi som startade med Child 44 och fortsatte med The Secret Speech och avslutades med Agent 6.

Det här är en bok i en helt annan stil. Författaren har delvis svenskt ursprung och boken utspelar sig – i alla fall på sätt och vis – i Sverige.

Det är en märklig bok, skriven med en ovanlig och udda berättarteknik. Det är nästan så att man undrar om författaren skrivit boken som en utmaning till sig själv för att se om han kunde genomföra en hel bok med den berättartekniken. På samma gång utspelas boken helt och hållet i en lägenhet i London, och i södra Sverige. Men har man redan sålt många miljoner exemplar så kanske man kan tillåta sig lite friheter.

Det är ett triangeldrama mellan sonen och fadern och modern. Familjens gård i södra Sverige (”The Farm”) spelar också en stor roll.

Det är inte helt lätt att acceptera sättet som historien berättas, men på sätt och vis ger det en extra krydda, för att se hur författaren ska lyckas genomföra historien.

Nåväl, nog med kryptiska beskrivningar: Läs, som sådan, läs absolut, om man är road av berättarteknik.

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Farm av Tom Rob Smith
The Farm av Tom Rob Smith

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig