Sovjet, Afghanistan, USA, var finns sanningen? | Agent 6 av Tom Rob Smith | deckarrecension

Agent 6 av Tom Rob Smith

I tredje och sista delen av den ruskiga historien om Leo Demidov, den ”framgångsrika” polisen i Stalins sovjetstat, tar oss historien långväga. Från Moskva till Afghanistan till New York. Hela sitt liv har Leo tvingats leva ett dubbelliv, för att överleva, för att rädda sin familj, i den mån den kan kallas det och för att inte tappa greppet om verkligheten. Nu är han på väg att förlora allt.

Historien tar oss även med till den komplicerade politiken under kalla kriget med spända relationer mellan USA och Sovjet. Det enda som Leo till slut letar efter är sanningen, sanningen om vad som raserade hans liv.

Den tredje boken byter helt register jämfört med den andra, The Secret Speech (läs recensionen på länken) men bygger även den på historien som började med Child 44 (läs recensionen på länken). Det är fortfarande en historia som virvlar runt världen, där det som trots allt är fokus är familjen och att inte förlora sig i lögnen.

Tom Rob Smit är en skicklig berättare som driver historien framåt med oupphörlig spänning, utan att bli en lättköpt sidvändare.

En värdig avslutning på trilogin, som svackade lite i mitten. Läs absolut, i alla fall om man läst de två första.

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Agent 6 av Tom Rob Smith
Agent 6 av Tom Rob Smith