Våld, droger och utpressning i högt tempo | Den andre sonen av Alexander Söderberg | deckarrecension

Den andre sonen av Alexander Söderberg

Detta är andra delen i en trilogi. Den första hette Den andalusiske vännen. Historien har som huvudperson Sofie Brinkmann som en dag på sjukhuset tog hand om Hector Guzman. När han kommer ut från sjukhuset börjar de umgås. Men det visar sig att Hector är chef för ett brottssyndikat, men det är redan för sent för Sofie att lämna scenen.

I denna andra del handlar det till stor del om Sofies son, som blivit kidnappad. Hector ligger i koma och hans organisation styrs hjälpligt av hans underhuggare. Två konkurrerande rövarband, ett tyskt och ett colombianskt, vill ta över.

För att undvika katastrof förråder Sofie sina vänner. Eller gör hon det inte. Samtidigt jagas de av svenska polisen, som själva kanske vill sko sig på vinsterna.

En välskriven bok i snabbt tempo. Lite väl mycket rått våld och ingrodd korruption kanske. Men fängslande skriven. Det är en god idé att läsa trilogin i ganska snar följd, speciellt del två och tre, eftersom varje bok inte på något sätt alls är en avslutad historia.

Det blir inte ”läs absolut” på grund av att historien ibland går lite väl mycket över gränsen och därför att jag inte tycker om böcker som inte har ett eget slut utan kräver att man fortsätter i nästa bok.

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Den andre sonen av Alexander Söderberg
Den andre sonen av Alexander Söderberg

Skribent:

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig