Ungdomssynder och vuxensynder — Hope to Die, av Cara Hunter | deckare bokrecension

Hope to Die, av Cara Hunter

En vandrare på en ödslig hed hör ett skott i ett avlägset hus. Han ringer polisen med sina sista batteriminuter. När polisen anländer öppnar en obekymrad äldre man dörren. I köket ligger dock en man med huvudet avskjutet. Han hade brutit sig in för att råna dem, säger den äldre mannen, och han sköt i självförsvar. Så enkelt och banalt var det. Men vem är den döde mannen. Han har inget på sig som kan identifiera vem han är. Ingen plånbok, inget id-kort.

Konstigt. Tycker Adam Fawley, Detective Inspector på oxfordpolisen. Det visar sig att det äldre paret är föräldrar till en kvinna som sitter i fängelse för barnamord. Hon har dömts för att som tonåring ha mördat sitt ovälkomna barn. Hon har dock hela tiden hävdat att hon är oskyldig och något lik hittades faktiskt aldrig. De två historierna visar sig ha ett överraskande samband.

Hope to Die av Cara Hunter är en av flera böcker om polisen Adam Fawley i Oxford. Hunter är en talangfull historieberättare och framför allt, hon kan knyppla ihop de mest överraskande och finurliga historier om människor och människors öden, missöden och äventyr. Det har hennes tidigare böcker visat, och denna också.

Det är spännande, välskrivet och uppfinningsrikt. Kanske en aning för uppfinningsrikt i detta fall, så utan att avslöja något om sambanden – det vore synd – kan jag säga att, visst, det är tänkbart, men kanske väl fantasifullt och otroligt. En mycket läsvärd bok, och lyckligtvis huvudsakligen utan de i några andra böcker lite överflödiga familjeproblemen hos Fawleys. Men lite väl besynnerlig (och lättköpt slut) för att nå toppnivån, så det blir förstås läs absolut men bara fyra stjärnor.

(ISBN 978-0-241-99016-2)

Deckarbloggens stjärnor:
4/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Hope to Die, av Cara Hunter
Hope to Die, av Cara Hunter

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig