Vansinne i Washington | Washington-dekretet av Jussi Adler-Olsen | deckarrecension

Washington-dekretet av Jussi Adler-Olsen

Man har just valt en ny president i USA, Bruce Jansen. På festen för att fira valsegern på själva valnatten kommer en okänd man fram och skjuter den blivande presidentens höggravida hustru.

När den nyvalda presidenten tar plats i Vita Huset inför han Washington-dekretet, som ger myndigheterna ny makt att stävja våldet och oroligheterna som sägs hota den amerikanska demokratin.

Eller är det tvärt om?

Doggie Rogers arbetar i Vita Huset på en av de allra lägsta hierarkiska pinnarna. Hon förstår inte vad som händer och hur det kan hända. Är det i själva verket en enda stor komplott? Vad kan hon göra?

Jussi Adler-Olsen har tidigare blivit mycket känd och uppskattad för bland annat sina böcker om Avdelning Q i danska polisen (flera av dem riktigt bra, om än inte alla).

Den här boken är något helt annat. Kan det vara så att boken är en pastisch eller en parodi?

Nej, det förefaller inte så. Hela historien utvecklar sig till en bisarr och näst intill fånig serie händelser runt huvudpersonen Doggie Rogers och presidenten.

En av de minst läsvärda böckerna av Adler-Olsen. Man undrar hur han har tänkt med denna bok. Möjligen kan den vara underhållande för att ge lite perspektiv på den just nu varande katastrofen i Vita Huset, men annars inte. Dessutom extra tjock så man får hålla ut länge. Med andra ord: läs inte (eller möjligen läs om man är intresserad av sådant).

Deckarbloggens stjärnor:
1/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Washington-dekretet av Jussi Adler-Olsen
Washington-dekretet av Jussi Adler-Olsen, copyright BKWine Photogrphy

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig