Om vådan av matfestivaler och av att lita på kostråd — The Satanic Mechanic av Sally Andrew | deckarrecension

The Satanic Mechanic av Sally Andrew

Tannie Maria har, nästan av misstag, blivit en lokaltidnings redaktör för ”hjärtespalten” dit läsare skriver om sina kärleksproblem. Hon kommer med goda råd, alltid baserade på att någon lämplig maträtt kommer att bidra till att lösa svårigheterna. Vilket förstås fungerar.

Själv har hon en mindre romantisk historia bakom sig, ett giftermål med en man som misshandlade henne, men som – ”lyckligtvis” – dog. Sedan dess har hon undvikit, inte klarat av, några romantiska förhållanden. Istället har hon en kärlek till maten.

Men när hon blir inblandad i en mordhistoria, som utreds av den lokala polischefen Henk, börjar hon vackla. Han är ju trots allt en sådan underbar man.

Utredningen handlar om ett giftmord, en lokal stamföreträdare blir giftmördad under en festival i staden. Han har stått emot, kämpat emot ett storföretags exploatering av den mark som stammen traditionellt ser som sin. Ville de eliminera honom? Men företaget hade ju redan förlorat rätten till marken så, i så fall, varför?

Det här är andra boken om Tannie Maria i en stad på landsorten i Klein Karoo i Sydafrika (efter Recipes for love and murder). Precis som den första är den fylld av mat och mord, i den ordningen. Förvisso är det en mordhistoria, en deckare, men det är nästan som om den historien bara är en ursäkt för att få berätta om all god mat. Men så är det inte.

Det är en intrikat konstruerad historia, inte minst Tannie Marias egen historia om hur hon mördat, och en historia fylld av mänsklig charm. Sally Andrews serie om Tannie Maria läser man med stor glädje, för det är både spännande historier, underhållande och uppmuntrande. Plus ett och annat tips om goda recept. Ytterligare en mycket läsvärd deckare från Sydafrika.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Satanic Mechanic av Sally Andrew
The Satanic Mechanic av Sally Andrew, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig