Mord, korruption och charmig matporr, en vinnande kombination — Death on the Limpopo, av Sally Andrew | deckarrecension

Death on the Limpopo, av Sally Andrew

Tannie Maria får en objuden gäst i sitt hus i den lilla staden Ladismith i sydafrikanska Klein Karoo, Zabanguni Kani. Zaba är en jouranlist, liksom Tannie Maria, dock med den skillnaden att Tannie Maria skriver hjärtespalter och matrecept medan Zaba skriver om politiska skandaler och korruption.

Inte utan orsak har Zaba gett sig av från storstaden för att söka skydd hos Maria. Och även där drabbas de av en attack som kunde varit dödlig. De ger sig tillsammans ut på en äventyrlig färd norrut, över Limpopo-floden för att försöka reda ut mysteriet med hoten, och med mycket annat.

Sally Andrews tredje bok om Tannie Maria är lika lysande som de föregående. Det är en härlig blandning av näst intill matporr, charmig romans, och ond bråd död och spänning. Den kan tyckas vara en lättviktare i deckargenren men när man väl kommer in i historien så är den nog så spännande och underhållande som vilken annan deckare som helst.

Som bonus får man med sig massor med information om sydafrikansk mat (inklusive recept i slutet av boken), sydafrikanska miljöer och inte minst sydafrikansk historia. Men blir dessutom verkligen sugen på att åka dit och se själv hur det är i detta fantastiska land. Utan tvekan läs absolut, i väntan på nästa Tannie Maria-bok.

(ISBN 9781415210451)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Death on the Limpopo, av Sally Andrew
Death on the Limpopo, av Sally Andrew

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig