Försvunnen i urskogen — Force of Nature, av Jane Harper | deckarrecension

Force of Nature, av Jane Harper

Den stora kända revisionsfirman gör en utflykt med några noga utvalda personer ut i australiensiska urskogen för en ”team building”-övning. Fem kvinnor och fem män ska – i två separata grupper – under ett par dagar klara sig själva längs en planerad rutt i ödemarken. Tält och förnödenheter i ryggsäckarna. Kvinnorna dyker inte upp vid målpunkten som planerat.

Vad har hänt dem?

Efter en lång väntan så stapplar de äntligen fram ur skogens dunkel. Men de är bara fyra. Var är den femte kvinnan? Aaron Falk, polis vid avdelningen för ekonomiska brott blir snabbt inkallad. Kvinnan som saknas var nämligen hans källa för att avslöja ett grovt korruptionsfall som firman är misstänkt för.

Force of Nature (”Falska vänner” på svenska) är den andra boken om Aaron Falk, och likaså Jane Harpers andra bok. Hennes första bok, The Dry var ett enastående debutverk. Force of Nature kommer inte riktigt upp till samma nivå. Det beror på stor del på att själva grunden för historien – att tio personer skickas ut i urskogen för att klara sig helt själva under flera dagar utan någon som helst vägledning och utan någon möjlighet att kontakta omvärlden – verkar helt orimlig. Ingen vettig människa kan arrangera något sådant. Eller gör man det i Australien?

Men om man bortser från det så är det en mycket välskriven och underhållande bok. Historien utvecklar sig i samma vindlingar som stigarna slingrar sig genom skogen. Med överraskningar runt hörnen. Inte en toppbok, men det blir likväl läs och med en nyfikenhet vad Jane Harper kan hitta på härnäst.

(ISBN-10: 9780349142128, ISBN-13: 978-0349142128, svenska: ISBN 9789175039145)

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Force of Nature, av Jane Harper
Force of Nature, av Jane Harper

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig