Fylld med mat och lite mord i Sydafrika – Recipes for love and murder, av Sally Andrew | deckarrecension

Recipes for love and murder, av Sally Andrew

The Klein Karoo Gazette har fått dra ner på sin budget, så Tannie Maria, som egentligen skriver recept för tidningen, får dessutom ta hand om kärleksspalten dit läsare kan skriva och be om råd. Hon lyckas kombinera sina två roller och ger ett passande recept till alla som skriver till henne med sina kärleksproblem. Ett av breven är från en gift kvinna vars man slår henne. Även hon får ett recept och rådet att samla mod och bryta upp.

Men inte långt senare hittas hon död. Mördad. Är det hennes elaka make som tagit livet av henne? Eller kanske hennes enda vän vars fingeravtryck märkligt nog finns på spiskroken? Och beror det på Tannie Marias råd?

Tannie Maria och Klein Karoo Gazettes enda reporter, den unga och vilda Jessie, bestämmer sig för att undersöka. Något som polisen inte alls uppskattar.

“Recipes for love and murder” är en originell bok som nästan mer handlar om mat än om mysterier. Boken är fyllt till bristningsgränsen av läckra anrättningar, som alla finns beskrivna med recept längst bak, för den som vill försöka sig på dem själv.

Men boken är likväl spännande och underhållande, i en lättsam stil som snarast får en att tänka på Agatha Christie och inte på något mer hårdkokt. Personerna är charmerande, men historien byggs skickligt upp med spår och villospår och slutar onekligen med en knorr.

Historien utspelar sig långt ute på landet i Sydafrikas vackra Klein Karoo, som också spelar en god stödjande roll i boken. Läs absolut för den som gillar lättare och charmiga deckare. Detta är den första boken av (hitintills) två som Sally Andrew skrivit om Tannie Maria.

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Recipes for love and murder, av Sally Andrew
Recipes for love and murder, av Sally Andrew, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig