Hur kan rånarna alltid träffa rätt på värdetransporterna? — The Heist Men, av Andrew Brown | deckare recension

The Heist Men, av Andrew Brown

Sydafrikas Kapstaden drabbas av en våg av värdetransportrån. Det är inga amatörer. Värdetransportfordonen prejas av flera bilar när de åker på motorvägen. Rånarna skyr inga medel, de har allt de behöver för att spränga upp transportfordonet och ”neutralisera” personalen, om det skulle behövas. Och de verkar alltid veta när det ska ske extra värdefulla transporter.

Kapten Eberard Februarie, en av de mest framgångsrika poliserna i Kapstadens polisstyrka, sätts på fallet. Men trots att de gillrar en snillrik fälla för rånarna, undkommer det. Hur kan det vara möjligt?

The Heist Men är skriven av Andrew Brown, en sydafrikansk författare. Han har tidigare skrivit ett flertal deckare och även två böcker om sin erfarenhet som ”frivillig polis” i Kapstaden (vad nu det kan vara). Jag upptäckte Brown av en slump med en av hans första böcker, Coldsleep Lullaby, en strålande bok. The Heist Men är hans senaste och däremellan har han hunnit med några stycken.

The Heist Men är en helt annorlunda bok än Coldsleep Lullaby, som är en kanske inte stillsam bok men i alla fall en som inte bygger på tempo. I The Heist Men är tempot högt, skurkarna obarmhärtiga, och polisen hela tiden några steg efter. Men det gör inte boken sämre. Det är en förnämlig action-bok som tar med en till delar av Sydafrika som man som besökare lyckligtvis slipper se. En spännande och mycket läsvärd bok. Jag får försöka få tag på Andrew Browns andra böcker.

(ISBN 978-1-77609-672-5)

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

The Heist Men, av Andrew Brown
The Heist Men, av Andrew Brown