Hämnd, vapensmuggling, korruption i Kapstaden – Black Heart, av Mike Nicol | deckarrecension

Black Heart, av Mike Nicol

Mace Bishop och Pylon Buso var för länge sedan, under apartheid-tiden, vapensmugglare med arbete i flera våldsamma länder runt om i Afrika.

Nu har de lämnat det livet bakom sig och har startat en liten säkerhetsfirma i Kapstaden som framför allt ägnar sig åt att en för det mesta ganska odramatisk verksamhet, transportera runt förmögna besökare som kommer till Kapstaden.

Men livet är inte alltid så lätt som man önskar. Affärerna går långsamt, bland annat därför att de har kommit lite på tvären med några politiska dignitärer. Och ännu värre, Maces hustru blev nyligen mördat och deras dotter tycker att det nog var pappas fel.

Deras senaste uppdrag visar sig inte vara riktigt vad de trodde att det skulle vara. Det dyker upp en tysk vapenuppfinnare, en stor vapenupphandling, korrupta politiker och poliser. Och inte minst en vacker kvinna med en hatkärlek till Mace Bishop, ett minne från tiden som vapensmugglare.

I viss utsträckning är det säkert en spegling av situationen i Sydafrika, med en våldsam och konfliktfylld historia, med ett samhälle genomsyrat av korruption. Men det är också en spänningsroman i högt tempo med oväntade vändningar.

Visst är det kanske ibland lite brutal, men det hör nog till. Visst är det kanske ibland lite mycket hämnd och intriger. Men helheten är spännande och mycket välskriven.

Mike Nicol är en av den nya vågen av talangfyllda Sydafrikanska författare. Han har tidigare skrivit Payback och Killer Country. Dessa tre böcker tillsammans kallas med goda skäl The Revenge Triolgy.

Läs mer om vinresor i Sydafrika här!

Deckarbloggens stjärnor:
5/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Black Heart, av Mike Nicol
Black Heart, av Mike Nicol, copyright BKWine Photography