Lågmäld spänning med pilmord i en kanadensisk småstad – Still Life av Louise Penny | deckarrecension

Still Life av Louise Penny

Jane Neal är en stillsam äldre dam som bor i Three Pines inte långt från Montreal i Kanada. Hon är lätt excentrisk, hon har aldrig släppt någon in i sitt hem, mer än i hennes stora välkomnande kök. Varför? Hon är också konstnär, men en annorlunda sådan. När hon för första gången är med i stadens årliga konsttävling, med en märklig, för att inte säga bisarr målning, vinner hon överraskande tävlingen.

Men dagen efter hittas hon mördar i skogen. Hon har skjutits med en pilbåge. Ingen kan förstå varför denna harmlösa gamla dam mördats. Eller är det en rådjursjakt som gått fel? Chief Inspector Armand Gamache från Montreal får i uppdrag att utreda vad som verkligen har hänt.

Historien tar med honom på en lång och märklig resa i samhället och i relationerna mellan alla människor som bor där.

Det här är inte en rafflande spänningsroman, utan snarare en stämningsroman i en klassisk Agatha Christie-tradition. Det handlar lika mycket om att man ska få en känsla för Three Pines och stadens värdshus, invånare och miljö som om mordhistorien. Inte en sidvändare men en trivsam spänningsroman (om man nu kan säga det om mord). Lite trög i starten men när man väl kommer igång riktigt underhållande.

Deckarbloggens stjärnor:
3/5

Dela denna recension:

Deckarbloggen på Facebook:

Dela detta:

Deckarbloggen på Facebook:

Still Life av Louise Penny
Still Life av Louise Penny, copyright BKWine Photography

Skribent:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Uppföljning:

Skicka mig ett mail när det kommer en ny kommentar. Du kan också prenumerera på kommentarer utan att själv skriva en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annat som kanske kan intressera dig